Saturday, May 16, 2009

Politikrisen over

Jeg leser i VG at politikrisen er over.

Det er ihvertfall den naturlige tolkningen av at politiet har klart å prioritere å hjelpe til ved opptellingen av stemmene fra de fem (FEM!) jurymedlemmene som skal være "ekspertjury" i kveld. "Jeg har en politirepresentant som skal verifisere resultatet, sjekke at tellingen har vært riktig og signere på at alt har gått forskriftsmessig for seg", sier NRKs Gransæter til VG.

For hvis det virkelig var mangel på politi i Norge, ville man kanskje innkalt en annen fagperson (hva med en matematiker?) til å ta dette krevende oppdraget, mens politiet kunne rykke ut på ran og innbrudd...

6 comments:

  1. Anonymous7:47 PM

    Nå er det vel EBU som har bestemt at det skal være politifolk som skal være der da

    ReplyDelete
  2. Det er sikkert sant, Anonymous, men nå bestemmer jo ikke EBU over norsk politi. Politiet må på selvstendig grunnlag ha bestemt seg for at dette var noe de bare måtte prioritere.

    ReplyDelete
  3. Anonymous9:06 PM

    hva tror du hadde skjedd hvis politiet hadde nektet å stille opp da.

    ReplyDelete
  4. Det er et interessant spørsmål, Anonymous. Jeg kjenner ikke EBUs interne regler, så jeg kan ikke svare på det.

    Men skal vi heve diskusjonen opp til et mer prinsipielt nivå, er det et spørsmål om hvor mye mer politi vi kunne fått i gatene og på åstedene hvis politiet brukte mindre tid på ting som andre kunne gjøre like bra. Å telle (fem) stemmer er et eksempel, å kjøre varetektsfengslede til og fra tingretten kan være et annet, å være vektere under fotballkamper kan være et tredje.

    ReplyDelete
  5. Anonymous9:17 PM

    Det var snakk om 1 stk politi.. Politi = myndighet. Og det er jo en del av jobben deres å passe på at lover og regler overholdes.. Det er mange ting politiet må gjøre som kan virke "rart". For eks når man har større lotteri, må man få det godkjent av politiet og det er også politiet som må utføre trekningen av vinnerne. Tenker slike ting kommer inn under samme kategori som det at politiet overvåker opptellingen av stemmer..

    ReplyDelete
  6. Jeg er enig i at det er liknende ting, og tror nok at man kunne ha funnet løsninger som gjorde at man slapp å bruke politiutdannet personell også til slike oppgaver.

    Men helt likt er det ikke. Lotterier er knyttet til lotteriloven, og politiets oppgaver følger av denne, vil jeg tro. At politiet må medvirke til musikkonkurranser tror jeg derimot ikke er hjemlet i noen lov.

    ReplyDelete