Saturday, March 07, 2009

Lærerutdanning igjen

Odd Einar Dørum, saksordfører for lærerutdanningsmeldingen i Stortinget, skriver i sin blogg at han ønsker innspill.

For det første vil jeg ønske Odd Einar velkommen til bloggosfæren. For det andre tok jeg ham naturligvis på ordet, og la inn en kommentar. Den er gjengitt nedenfor:

Først en bønn: den "nasjonale struktur" som regjeringen varsler, bør komme på plass veldig raskt, slik at institusjonene kan komme ordentlig i gang med planleggingen. Her kan gjerne Stortinget komme med noen føringer. I denne nasjonale strukturen må det også ligge en løsning på det som foreløpig virker litt uklart: Pedagogikk og elevkunnskap skal ha 60 stp og gå over "flere" år, samtidig som resten av fagene også (i hovedsak) skal være 60stp-enheter. Det blir en interessant kabal, især hvis "flere" skal tolkes som minst tre. Da vil de andre fagene også måtte gå over minst to år, og da blir det vanskelig å få muligheter for mobilitet.

Noe helt annet, i forlengelse av det Nikolai Endresen Dahl skriver: vi vet at skolene i dag ikke lykkes i arbeidet med holdninger til homofili. "Homse" er et av de mest brukte skjellsordene i skolegårdene. Lærerne vet ikke nok til å håndtere det. Stortingsmeldinga sier at pedagogikk og elevkunnskap skal ta opp i seg dette. Det er helt avgjørende for at vi etter hvert skal få skoler som håndterer temaet bedre enn i dag. Dette bør Stortinget støtte opp om.

No comments:

Post a Comment