Wednesday, March 04, 2009

Kan Jens bli sittende?

Makt korrumperer. Det er nærmest en naturlov, selv om det skjer i større eller mindre grad. I regimer vi ikke liker å sammenlikne oss med (for eksempel USA) har man av og til inntrykk at "spin" blir mer vektlagt enn sak. Altså: det er det samme hva det saklige resultatet blir, bare vi kan late som at vi har fått vilja vår.

Når VG i dag avslører at regjeringen faktisk (tilsynelatende) hadde konkludert i hijab-saken, tyder det på at de sterke beskyldningene som kom mot statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik (om at de la ut en pressemelding uten at regjeringen hadde konkludert) er gale. Da er det alvorlig at Stoltenberg og Storberget lot beskyldningene henge i lufta, og slik kunne bruke de som skalkeskjul.

Det er naturligvis også alvorlig at Knut tilsynelatende løy på en pressekonferanse ("Så du hadde ikke konkludert i denne saken?" "Nei. Nei", sa Storberget ifølge VG.)

Og det er skrekkelig alvorlig hvis det er slik at Stoltenberg har latt Storberget få stempel som rotete og uten kontroll over departement, mens Stoltenberg selv visste at Storberget lojalt hadde fulgt opp regjeringens vedtak.

En flertallsregjering kan fortsette uten tillit hos opposisjonen i Stortinget. Spørsmålet nå er om en statsminister kan fortsette når han nekter å ta ansvaret for egne avgjørelser og skyver skylda over på ministrene.

(Se også om samme sak i Dagbladet.)

12 comments:

  1. Anonymous8:34 AM

    Hvis jeg noensinne treffer Jens Stoltenberg,
    skal jeg banke dritten av den jævla idioten.

    ReplyDelete
  2. I alle år har jeg støttet AP, både gjennom LO og stemmeseddelen. Men nå er det slutt.

    ReplyDelete
  3. Anonymous8:49 AM

    Er nok litt tidlig å konkludere slik du gjør i posten din, ref. politisk kommentator i NRK på Morgennytt i dag så har VG trukket litt for raske besluttninger. Regjeringen har sagt ja til ytterligere å utrede bruk av hijab i politiet i dokumentet som det henvises til. At de sa ja til ytterligere utredning betyr at det som har blitt sagt tidligere er korrekt. Derimot at regjeringen har rotet det til for seg selv ved å være uklare levnes det ingen tvil om, men det betyr altså ikke at man kan beskylde Stolteberg for løgn.

    ReplyDelete
  4. Anonymous8:53 AM

    Landet er fullt av idioter som tror på det VG smører ut over forsiden. Jens har IKKE gått inn for hijab i politiet.

    Og du Rob: PST er i gang med å spore deg.......

    ReplyDelete
  5. Anonymous10:01 AM

    Er det ingen som stiller spørsmålstegn ved hvordan VG opererer med å skaffe seg hemmelige dokumenter? De har hatt en oppsiktsvekkende evne til å skaffe seg den type dokumenter, bl.a. fra politiet også.
    Å bestikke noen for å skaffe seg info er oppsigelsesgrunn så det holder... ref. TV2 og Bach-saken

    ReplyDelete
  6. Anonymous10:16 AM

    PST er i gang med å spore deg....?
    Hva skal nå dette bety?
    Synes jeg hører gjenklang fra de kalde 40årene

    ReplyDelete
  7. Anonymous10:29 AM

    Det må da være det samme hvordan VG skaffer seg opplysninger, for hvis dette er sant, så burde vi være taknemmelig for at noen gjør den jobben å løfte på "dynene" i regjeringen selv om noen mener at vi det norske folk skulle ha gått med
    hijaben bak frem.

    ReplyDelete
  8. Anonymous10:54 AM

    Greit å få vite litt om hva som skjer under bordet. Hvem vet hva som ellers foregår der og i skapet; regjeringens indre anliggender er yo unntatt offentligheten.

    ReplyDelete
  9. Anonymous3:03 PM

    Mens Jens påstår at han aldri visste noe. Jens er den eneste politikeren som blir tatt i løgn stadig, men det aldri har noen konsekvens for.

    Og har vi glemt når han rygget inn i en bil og latet som han skrev en lapp til eieren og stakk av? Google: Bulkejens.

    Inn med Støre nå, Stoltenberg har vist at han er uredelig. Og det er ingen god egenskap for en politiker.

    ReplyDelete
  10. Anonymous7:38 PM

    Same old story, da kommunistene tok over i Sovjet skulle de "frelse" folket og gjøre alle lykklige. Så kom Stalin, så kom Pol Pott så kom den rødgrønne regjeringa, alle sa det det samme
    vi er sosialister og derfor hvet vi hva som er best for ALLE! Og så fikk hele banden smaken av penger og makt og de lærte seg fort verdien av baksnakk og korridor hvisking. Jens må være den fremste eksperten på disse knepene. HAn har gått i laaang skole for å mestre dette.

    flygern

    ReplyDelete
  11. Anonymous7:42 PM

    Rob Onez må lære seg at, slik snakker man ikke. Selv ikke til politikere. De gjør bare den jobben %'ene av norges folk har bedt om.

    flygern

    ReplyDelete
  12. Anonymous8:29 PM

    Ja så var det idioten Storberget sin tur til og drite på draget for ikke og snakke om vår statsminister da. Nå får en bare håpe at vi er kvitt disse drittungane til høsten.

    ReplyDelete