Wednesday, January 07, 2009

NRK nekter våpen på annonseplass

Sondre Olsen skriver at NRK.no har sensurert en annonse for det pro-Israelske nettstedet miff.no. Annonsen viser blant annet en soldat som sikter mot leseren, sammen med teksten "Israel kjemper for livet".

Det skulle vel ikke være vanskelig å begrunne en slik "sensur" - de fleste medier vil nok sette grenser for hva slags bilder som leserne skal utsettes for - uavhengig av syn på Israels angrep i Gaza.

2 comments:

  1. Anonymous2:47 PM

    Hmmm...
    Samme annonse hr jeg vel sett på VG.nett?

    Jeg synes ikke denne annonsen kan avvises på et etisk grunnlag, så for meg lukter det av at NRK ikke vil assosieres med miff.no.

    Ikke at noen noegang vl har hatt grunn til å beskylde NRK for å være pro.Israelsk... snarere tvert imot...

    Så jo, jeg er spent på å høre hvordan man kan begrunne en slik sensur... Nrk viser lngt sterkere bilder enn dette fortløpende, så at begrunnelsen skulle være at leseren ikke skal utsettes for denne typen bilder mener jeg er en skivebom fra din side...

    ReplyDelete
  2. Jeg synes forsåvidt at det er greit at annonser ikke viser soldater som sikter på meg - spesielt mens de samme soldatene faktisk sikter på folk i virkeligheten samtidig.

    Men NRKs begrunnelse var visst at de ikke ønsker å selge plass til politisk reklame om denne krigen akkurat nå, og det er forsåvidt greit nok.

    ReplyDelete