Monday, January 05, 2009

Film om horekunder

I går skrev jeg et innlegg som markerte at den første horekunden ble tatt. Saken engasjerer tydeligvis, og jeg fikk (så langt) 23 kommentarer - noe som nok er ny rekord i mine blogger.

Slik sett er det kanskje pussig at det var bare cirka 15 mennesker på filmen "Fra sør" på Cinemateket i går kveld. Filmen følger en liten gruppe horekunder på et hotell på Haiti, og er derfor høyaktuell i disse dager. Filmen gir på en måte et ganske sympatisk bilde av disse horekundene, samtidig som de foretar rasjonaliseringer som det er ganske lett å gjennomskue: de "forguder" jo horene sine, og ser seg selv som hjelpere som bidrar i en vanskelig økonomisk situasjon. Samtidig får de en tydelig "eiermine" til "sine" horer, og har problemer med å kombinere sitt syn på seg selv som "gode samaritaner" med realiteten - at de, for horene, kun er kunder blant mange. Samtidig er det klart at horekundenes rasjonaliseringer forenkles av at horene selv opptrer smilende og positive - fordi det er det kundene vil ha.

Filmen burde for øvrig vært enda mer populær siden den er regissert av Laurent Cantet, som nå gjør stor suksess også på norske kinoer med "Klassen".



Filmen går en gang til i morgen (tirsdag). Vel verdt å få med seg.

No comments:

Post a Comment