Tuesday, December 23, 2008

Bønnesvar?

Rafal Krzyzyk kom til Norge for å jobbe og spare opp penger, men fikk et Flax-lodd i julekalenderen på jobben og vant én million kroner. Denne gladsaken skriver Lokalavisen Groruddalen om.

En av kommentarene til saken er interessant. "Anita Jensen" skriver "Dette er ikkje eventyr, men eit mirakel. Å få ein julegåve på 1mil. slik at ein kan reise heim til Polen er for godt til å vera tilfeldig eller vanleg flaks. Dette er mest sannsynleg eit bønnesvar."

En ting er at saken ikke sier noe om at Rafal har bedt til noen gud - det kan det naturligvis hende at han har gjort. Og det kan naturligvis hende at vedkommende gud har grepet inn for å sørge for at akkurat Rafal fikk loddet. Men det er nå også slik at det uansett ville vært noen som fikk loddet. Det er ikke et eventyr eller et mirakel at en eller annen får vinnerloddet - det er en egenskap ved selve lotteriet. Så en eller annen lokalavis et eller annet sted i landet ville uansett kunne hatt en gladsak om noen som fikk en million kroner til jul.

Velger man å se hver eneste storgevinst som et "bønnesvar" blir det mange av dem - ihvertfall i Norge som bebos av et så storspillende folk.

2 comments:

  1. Anonymous12:03 PM

    haleluja !!!!! han har gjort det igjen

    ReplyDelete
  2. Ja, "han" gjør det stadig vekk. Og "han" heter "Norsk Tipping" og bor på Hamar.

    ReplyDelete