Saturday, December 20, 2008

Administrativt rot rammer homofile

VG skriver om at Rikshospitalet ikke har gjort noe som helst for å forberede seg på den felles ekteskapsloven. I den loven kan som kjent kvinner i lesbiske ekteskap få kunstig befruktning på lik linje med kvinner i heterofile ekteskap, men Rikshospitalet har enda ikke startet arbeidet med å innhente samtykke fra donorer - ti-elleve dager før de første mødrene teoretisk sett kan be om hjelp.

Unnskyldningen er at "de ikke har kunnet innhente samtykke til en lov som ennå ikke har trådt i kraft". Det høres mildt sagt snodig ut - staten vet utmerket godt at dette vil bli en problemstilling 1. januar, og da virker det unødvendig å vente med å gjøre noe med saken til 2. januar...

2 comments:

  1. Anonymous10:27 PM

    Å vokse opp hos et par av samme kjønn er jo, uansett hvordan man vrir og vender på det, en mangel i forhold til det å kunne vokse opp med både mor og far. Det betyr ikke at par av samme kjønn gjør en dårligere jobb, men at de ikke kan, uansett hvor hardt de prøver, klare å erstatte både en mor og en far helt ut.

    Det ser mer og mer ut som om mange idag innbiller seg at barn virkelig er en menneskerett, og at bare JEG vil nok, så har alle andre å holde munn. Det høres mer ut som barn for egen tilfredstillelses skyld, enn barn for barnas skyld.

    ReplyDelete
  2. Å vokse opp hos et par av samme kjønn er ikke "en mangel" i forhold til det å vokse opp hos et par av forskjellig kjønn.

    Denne saken handler nå likevel ikke om det. Politikerne har konkludert i dette spørsmålet, og kommet fram til at en kvinne som er gift med en annen kvinne har like stor rett til kunstig befruktning som en kvinne som er gift med en mann. Da skal naturligvis ikke andre organer i staten trenere iverksettelsen av denne avgjørelsen.

    Og for ordens skyld: barn er ingen menneskerett, verken for heterofile eller homofile. Jeg er enig i at mange - også heterofile, naturligvis - får barn av egoistiske motiver, men det er altså ikke temaet her. Dette handler om lik rett til medisinsk hjelp.

    ReplyDelete