Thursday, April 17, 2008

Samfunnstjeneste for alle?

Det er lenge mellom hver gang KrF legger fram forslag som høres fornuftige ut, men i dag skjedde det. De siste årene har det jo vært en glidende overgang over i en frivillig "verneplikt", der det tidligere var en reell verneplikt for menn, med "straffereaksjoner" (i form av lengre tjeneste) for militærnektere.

Et nytt forslag hvor alle unge nordmenn - store og små, kvinner og menn, av ulike farger - må avtjene en samfunnstjeneste på noen måneder, kan være en ok vei å gå for å motvirke glidningen mot en profesjonell hær, og bli kvitt kjønnsdiskrimineringen på et nytt område. Absolutt interessant!
clipped from www.vg.no

(VG Nett) KrF mener dagens vernepliktsordning ikke er holdbar i lengden. Derfor vil de se på muligheten for å sende samtlige 19-åringer ut i samfunnstjeneste.


Hareide sier til VG Nett at bakgrunnen for forslaget er at partiet ønsker en fortsatt verneplikt for unge menn, men at dagens ordning ikke er holdbar i lengden ettersom de fleste menn og nær alle kvinner ikke gjennomfører.

Derfor kan løsningen bli å legge til rette for at alle må gjennom en periode med samfunnstjeneste. Dette kan også tenkes å gjelde kvinner.
 blog it

No comments:

Post a Comment