Monday, March 17, 2008

De vanskelige mindretallene

Flertallets rettigheter er det ikke så vanskelig å ivareta. I et demokrati klarer flertallet å ta vare på seg selv - og i tillegg løper de mest populistiske partiene etter flertallene i endeløs jakt på litt flere stemmer. Da er det litt verre med mindretallene - de kan ikke stole på "kjøttvekta", men må stole på at flertallet forstår at et samfunn må ta godt vare på alle de små mindretallene for å bli et godt samfunn.

Helene Freilem Klingberg argumenterte i Aften 27. februar mot felles ekteskapslov, med det argumentet at homofile er så få. Av alle argumenter mot felles ekteskapslov, må dette være av de aller, aller dårligste. Jeg svarte to uker senere med blant annet dette:

I spørsmål om diskriminering er det ikke en trøst at de diskriminerte er en liten gruppe. Det er ikke et seriøst argument mot likestilling at det er få mennesker det er snakk om. Det er et kvalitetstegn ved et modent demokrati at man ikke bare klarer å ivareta majoritetens interesser, men også sikrer rettigheter for minoritetene.


Les hele innlegget mitt på venstre.no.

No comments:

Post a Comment