Sunday, March 26, 2006

1. serierunde

Jeg har begynt å leke igjen. Basert på den rekkefølgen bookmakerne antyder, har jeg funnet ut (basert på tidligere år) hvor mange poeng de forskjellige lagene "ligger an til". Ut fra det har jeg funnet ut hvor mange poeng de "bør ta" hjemme og borte (og hvor mange trepoengere og hvor mange ettpoengere) for å få disse poengene. Man kan da tenke seg at alle lagene først og fremst bør ta poengene mot de svakeste lagene, og ut fra det sette opp resultatene for alle kampene (sett fra hvert enkelt lags synspunkt). Slik kan jeg etter hvert følge med på hvilke lag som har tatt flere poeng enn de burde håpe på og hvilke som har skuffet...

"Tipsene" for den første serierunden blir dermed:

Ham-Kam - Viking
Viking bør slå et lag som Ham-Kam - selv på bortebane - for å være med på øverste halvdel av tabellen, mens Ham-Kam må tåle å tape mot lag som Viking på hjemmebane uten å bli deprimert av det.

Lillestrøm - Rosenborg
Oi, en toppkamp allerede i første runde. Poeng her er en bonus, men det vil unektelig være en kjempeskalp for Rosenborg om de slår sin største utfordrer borte.

Molde - Tromsø
Dette er en kamp hvor begge lag bør få 3 poeng for å være fornøyd. En eventuell taper her vil allerede være på etterskudd.

Stabæk - Sandefjord Fotball
Sandefjord er tippet å rykke rett ned, og poeng her vil være en overraskelse. På samme måte kan ikke Stabæk være fornøyd uten 3 poeng her.

Start - Lyn Oslo
Skal Start ligge så høyt som ventet, trenger de 3 poeng her. Lyn, derimot, kan leve med tap. Men pleier Start å være i form i april?

Vålerenga - Odd Grenland
Nok en klar kamp. Vålerenga må klare lag som Odd hvis de skal være med i teten, mens Odd nok må ta poengene sine i andre kamper.

Fredrikstad - Brann
Brann er (igjen) tippet å ligge høyt oppe på tabellen. Da bør Fredrikstad slås borte.

Men det var realismen. Optimisten i meg tror jo likevel at Ham-Kam skal banke Viking (det kommer jo gjerne noen overraskelser i første runde). Og at Lillestrøm skal banke Rosenborg...

No comments:

Post a Comment